По какво ще познаеш бъдещето

Колко често настръхваш докато слушаш новините и се молиш да не се случи това в твоя дом? Колко често мислиш, че е време да избягаш от България надалеч, някъде на друго място, където не е толкова зле здравеопазването, образованието, икономиката… колко често губиш надежда и се ядосваш на всичко и всички, знаеш, че имаш право, но се чувстваш безсилен и не вярваш, че промяната може да започне с нещо малко и от теб!? Да, точно от теб – интелигентния човек, които иска да живее в по-добра среда и да има хубаво бъдеще за децата си! И ако вече ти станаха банални тези редове, СПРИ – дай шанс на тази история и отдели от живота си 3 минути да я прочетеш цялата!

Няма да те убеждавам, защото те разбирам. Просто почувствай тази история и усети силата на обикновения човек като мен, като тях… силата на българския род:

Здравейте. Ние сме Хейджан и Светослав Якови. Аз съм на 29г , той на 32г. Заедно сме от 8г, а от 2 месеца вече официално семейство. По професия аз съм акушер-гинеколог, а той- шофьор на специализирана техника. В момента живеем и работим в Германия.

За проекта “Подари щастие” разбрахме случайно. Бяхме решили да направим добро , с част от събраните пари. След като потърсихме в инетрнет възможни идеи за дарение, се спряхме на каузата на Деси. В нея ставаше именно въпрос за дарение за най-малките герои. Така ги наричам дори и в болницата. Помислихме си “Прекрасна инициатива, която е доста до моето сърце, като човек,който се сблъсква всеки ден с недоносени бебета”

За книжката, също не знаехме много. Повече информация получихме след разговор с Деси. Самата идея, че гостите ще получат спомен за тяхното направено добро, ни хареса много.

Като двойка, която живее далече, решихме, че няма как да се радваме толкова на цветята, които ще увехнат след време. Още с планирането на сватбата знаехме, че вместо цветя искаме да направим добро дело. Така и дойде идеята да заменим цветята с добра кауза.

Гостите информирахме в самите покани. В подледствие на самата сватба разбраха за инициативата и мисля, че нямаше човек, който да не се трогне.

За кувьозите и недоносните бебета сме доста информирани. Като лекар, който е в перинатален център и изражда недоносени бебета знаем, че за тях кувьозите са неотложна нужда, за да могат да се приспособят към
околния ,нов, за тях , свят. Адаптацията към новите условия е доста екстремна в някои случаи. Ние самите знаем колко трудно , човек , като възрастен се присобява към промените. А какво остава за едно 600грамово бебче. Чист малък герой(боец)! Кувьозите са нужни и за всички тези зрели бебета, които също по една или друга причина им е нужно повече време, за да преодолеят тази екстремна промяна- от топлата майчина утроба към студения околен свят. Пожелаваме си да има повече техника във всяка болница, с която могат да се обслужват все повече деца.

Снимка от 11-то дарение

Не се чувставме като хора, които са направили нещо много благородно, защото знаем, че една птичка пролет не прави. Но се радваме страшно много, че сме успяли да помогнем (макар и недостатъчно) и да дадем пример на следващите двойки, за да може и в България да има повече шанс за малките герои, във всички градове.

🙏Искаме да изкажем благодарността си към родителите ни , близките ни , приятелите ни и колегите ни които бяха с нас в нашия най-важен ден и помогнаха за нашата кауза да стане реалност ! Благодарим ви !❤️

Отзив от началник Неонатология

❤️ Искаме да благодарим най-вече на Деси, че самоинициативно се е наела и поддържа тази прекрасна кауза. Когато се чухме, за да разберем повече подробности за каузата, тя спомена, че е мислила да се откаже, защото не е имало много интерес. Всяка медия е отказвала да разпространи доброта кауза, защото е била твърде чиста и без излишни интриги. Благодаря ти , че не се отказа и продължаваш да ни даваш възможност, чрез теб да сътворим малко добро в тези мрачни времена❤️👏🏻

Знаем, че 100% парите от продажбата на книгата са за каузата, и както всички решили да заменят цветята от своя празник за каузата и ние получихме БЕЗПЛАТНО 🎁бройки от книгата като подарък за всички гости. 📚

💰Събраната сума преведохме по пейпал. Това беше най-подходящия начин за нас. След направен превод Деси ни изпрати скрииншот от пейпала за потвърждение и информация каква е събраната сума към момента и че нашата сума е получена!

С много обич
Семейство Якови ❤️

Ела в семейството на Подари щастие! Включи се и ти в следващото 12-то дарение за закупуване на кувьози и специализирана медицинска апаратура за недоносени бебчета! Набирателната сметка Банка Райфайзенбанк България; BG86RZBB91551007379705; Фондация „Кажи здравей на здравето“; Tитуляр: Десислава Николова.

И нека добрите дела и новини стигнат до повече хора – сподели с приятели, това за теб е един клик, а за някои деца – шанс да живеят пълноценно, защото имат кувьози подарени от Подари щастие!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: