Тежък ли е кръстът й?

Казват Адът е тук на Земята. Родени сме за изпитания, да научаваме уроците си, да се сблъскваме с трудности и съм сигурна, че и ти си срещала тези два типа хора – едните все недоволни, мрънкащи, смръщени, усещала си негативното им влияние дори от разстояние, а другите са такива, които винаги намират начин как да посеят добро, зареждат те с енергия, разпръскват светлина дори и да не ги познаваш лично. Днешната история е точно за втория тип хора. Те се свързаха с мен, те заредиха енергийната и банкова сметка на Подари щастие с много повече от финанси… с тяхна помощ сме много крачки напред към целта да закупим техника за недоносени бебчета за държавната болница в град Ловеч. Оставям те да усетиш душите им и да те заредят с това, от което имат по много – светлина и благородство!

1.Представете ни се накратко?


Ние сме Ивета и Мартин. Родом аз съм от град Ловеч, а той от Плевен. Запознахме се като студенти в град Велико Търново и тук избрахме да живеем. Заедно сме вече 6 години, а през април 2021 станахме родители на прекрасната Моника.

2.Как разбрахте за проекта „Десислава Николова – Подари щастие“? Какво знаехте за него и книгата „Щастлива и красива бременост като моята“, когато планирахте кръщенето?


За проекта „Десислава Николова –Подари щастие“ разбрахме от една от социалните мрежи. Една вечер попаднах на публикация в една от фейсбук групите, в които членувам. Споделената информация бе,че се събират средства за закупуване на техника за Неонатологията в град Ловеч и това ще е 11тото поред дарение.
До този момент изобщо не знаехме за проекта и за книгата „Щастлива и красива бременост като моята“. Приехме като знак това, че аз съм родом от Ловеч, Светото кръщение ще бъде в Ловеч – градът, в който ще бъде и 11тото дарение. Прегледахме предоставената информация в публичното пространство и бяхме впечатлени от великодушието и добротата на създатлката на проекта и книгата –Десислава Николова.

3.Как направихте този избор вместо цветя да подарите щастие за кувьози? Какво ви накара?


Изборът не беше никак труден.Отдавна бяхме коментирали и решили, че за предстоящото ни събитие – първи рожден ден и свето кръщение на нашата дъщеря, няма да желаем букети. А парите, които гостите биха отделили за цветя да вложим в благотворителност. Много искахме събраните средства да бъдат в полза на някое детенце в нужда, но как да изберем само едно измежду многото нуждаещи се.
Запазихме идеята си за благата цел, а решението за каузата, за която ще отидат парите оставихме да изберем с времето. Така в началото на годината, когато попаднахме на проекта „Десислава Николова – Подари щастие“, вече знаехме къде ще отидат събраните пари. Благородната инициатива сама ни намери и за миг не се поколебахме. Бяхме радостни, защото по този начин чувстваме че помагаме на много повече от едно дете.

4.Как информирахте гостите си за избора ви и как реагираха те?


Бяхме информирали гостите ни чрез поканите, които изпратихме за предстоящия празник. Още с получаването получихме много поздравления за направения от нас избор да направим дарение. По време на самото празненство информирахме всички за каузата, за която ще отидат събраните пари. Реакциите на всички бяха положителни, благодарни сме че се съобразиха с нашето решение, защото те са главните виновници за реализирането на нашата идея.


5.Чувствате ли колко благородно сте постъпили? Знаете ли какво щастие подарихте на българките като правите по-щастлива и по-красива бременността им? Знаете ли за ползите от кувьозите и рисковете да се родиш недоносен?


Чувстваме се щастливи и удовлетворени от нашата постъпка. Постъпка, която ще допринесе за повече и по-здрави бебета; за по-красиви и по-щастливи бременности.
За ползите от кувьозите и рисковете да се родиш недоносен сме запознати с може би най-синтезирана информация от една сходна инициатива за събиране на средства за кувьози за недоносени бебенца, в която се включваме.

Искрено се надяваме да има повече, хора, които да усетят тази благородна инициатива като своя и да отделят поне частица за бъдещите майки и техните съкровища! Като родители вече знаем, че няма по-прекрасно нещо от това да държиш щастието в ръцете си!

Това са те – ангели на Земята! Правят светът по-добър, дават надежда … проактивни са! Дават пример и живеят сред нас! Ако и ти си посланик на доброто – разкажи за тях, нека позитивното се разпръсква като вълшебен прашец над света!!! Нека подобрим живота на нашите недоносени деца, нека им помогнем в най-важния етап от живота им – когато се раждат и имат нужда да развият органчетата си, за да живеят като пълноценно личности, а не хора с увреждания!!!

Снимка от архива с даренията

100% парите от продажбата на книгата са за каузата, а всички решили да заменят цветята от своя празник за каузата получават бройки от книгата безплатно като подарък за всички гости.

Даренията се събират по сметка в Банка Райфайзенбанк България; BG86RZBB91551007379705; Фондация „Кажи здравей на здравето“; Tитуляр: Десислава Николова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: